Мизерията  в  Концертна зала започва от фоайето. Голямото помещение е

...
Мизерията  в  Концертна зала започва от фоайето. Голямото помещение е
Коментари Харесай

Разруха!Бълхи налазиха Концертна зала

Мизерията  в  Концертна зала стартира от фоайето. Голямото помещение е полутъмно, празно и от него лъха на плесен. Някогашните магазини и заведението са затворени. Стопаните ги зарязали, тъй като няма гости. Колоните са олющени.  За залата е издадена възбрана за прилагане, тъй като е рискова за живота, описа доктор Мариана Чолакова.

 Дори и при слабото осветяване на тавана се виждат мръсни петна от влага.  Преди да се реалокират в Градския дом на културата, музикантите от Операта бяха принудени да поставят кофи, тъй като покривът тече. Парчета мазилка падат върху седалките. Тапицерията на столовете е прокъсана, а някои от тях са счупени. Старата ламперия тук-там е почнала да гние. Но най-страшно е в приземните пространства, където се съхраняваше реквизитът на актьорите. Още на стълбището лъха на плесен. Инсталациите са амортизирани, защото не са подменяни, откогато е издигнат към този момент някогашният партиен дом с Концертната зала. За тези 43 години нито един път не е юридически главен ремонт, твърди Мариана Чолакова. 

Още през  миналата година   " Марица " сигнализира, че залата е пред затваряне. Калин Ананиев, уредник по стопанска активност в Операта, с болежка описа тогава, че течовете са увредили паното на Димитър Киров. А най-срамното, уточни той, е, че канализацията е остаряла и връща назад фекалиите. Преди време консулът на Италия, пристигнал на концерт на негови сънародници, изискал да отиде до WC-то. Наложи се да задържи, защото  нямаше по какъв начин да  удовлетворят молбата му.  Освен това във влажните пространства са плъзнали бълхи. Музикантите и артистите  се чудили по какъв начин да се преборят и с тази злина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР